Tåg i Bergslagen erbjuder inte Sommarkortet 2023.

Kolarbyn – Sveriges mest primitiva vandrarhem

Bo i Kolarbyn Eco Lodge, även kallat Sveriges mest primitiva vandrarhem.
Kliv av tåget i Skinnskatteberg och upplev ett Bergslagsäventyr utöver det vanliga. Upplev Bergslagens skogar, tystnad och vildmark. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Koppla bort vardagen för en stund och låt skogen och omgivningen väcka det naturliga äventyret inom er. Ät en härlig måltid i det fria, tänd bastun nere vid sjön och ta ett månskensdopp under stjärnorna i Skärsjöns klara vatten.

Du bor mitt i granskogen, bredvid bäcken som porlar och sjön som böljar. 12 traditionella kolarkojor väntar på dig, eller varför inte bo i vår lite lyxigare timmerstuga eller en boka en natt i ett hängande trädtält. Alla kolarkojor har en eldstad och du hugger själv din egen ved och kan plocka svamp, bär i skogen runt kojan

Ditt bidrag till natur & kultur.
Under din vistelse i Kolarbyn kommer du att få prova på en del av det lokala och ekologiska som vi valt att arbeta med. Dessutom får maten en extra krydda av ekologi eftersom vi väljer miljömärkta produkter så långt det är möjligt. Kolarbyn är en logianläggning byggd i naturmaterial. Vi undviker naturligtvis kemikalier och gifter. En del av intäkterna som kommer in till Kolarbyn går direkt till bevarande av natur och kulturvärden i form av olika projekt.

För mer information: kolarbyn.se


Så köper du Sommarkortet

KARTA