PERIODEN FÖR SOMMARKORTET 2019 ÄR ÖVER. VÄLKOMMEN TILLBAKA 2020!

Folkhemsturen – ”Sweden, the middle way”

Folkhemsturen – ”Sweden, the middle way” är en alternativ och väldigt populär guidad tur som visar på det moderna Sveriges framväxt.

Hur såg framtiden ut förr i tiden? Följ med på Folkhemsturen, en historisk resa genom dåtiden och en färd genom ett socialdemokratiskt samhällsbygge som gav eko i hela världen.

Under Folkhemsturen bjuds resenärerna på en resa genom en stad som befinner sig mitt i det moderna Sveriges framfart. Ett nytt land håller på att växa fram och på schemat står den världsberömda svenska modellen, som innebär miljonprogram, parkeringshus, bostadsområden i funkisstil och välplanerade köpcentrum, den nya tidens sätt att shoppa. Allt detta blir närmast exotiskt när man ser på det med nya ögon.

Folkhemsturen drivs av historikerna Rebecca Svensson och Niklas Ulfvenbrand, som delar med sig av både sin kunskap och sin passion.

– Vi ger människor en möjlighet att göra en lärorik och samtidigt rolig resa genom myterna, berättelserna och de moderna stadsmiljöerna som kännetecknar det moderna Sverige. Det är en lika stark bild av Sverige som älgarna, ABBA och den storslagna naturen, säger Niklas Ulfvenbrand.

I turen ingår retrofika och även filmvisning i Elektra Folkets Bios fina salong. Det finns även en kortare variant av turen. Redan den första säsongen, efter bara fyra månader, blev de nominerade till Stora turistpriset.

Läs mer på: folkhemsturen.se


Så köper du Sommarkortet

KARTA