Tåg i Bergslagen erbjuder inte Sommarkortet 2023.

Lindesberg

Lindesberg – hjärtat av Bergslagen. 

Lindesberg i hjärtat av Bergslagen är rikt på kultur- och naturupplevelser. Här har vi samlat det bästa av upplevelser, boende och sevärdheter i Lindesberg med omnejd.

Frövifors pappersbruksmuseum
Ett unikt bevarat pappersbruk från sekelskiftet som upplevs med alla sinnen. Här finns bland annat Nordens största ölburksutställning. Under sommaren erbjuds sommarteater och sommarutställning.
www.froviforsmuseet.com

Äventyrsgolf, guldvaskning och glasscafé
Ett litet aktivitetsland för stora och små, mitt i Lindesberg. Spela minigolf genom kluriga hinder i ett Bergslagen i miniatyr. För de minsta finns åkbara lek-tåg. Varför inte bli guldvaskare för en dag? Avsluta besöket med en välförtjänt glass i det nya Glasscaféet.
www.4aventyr.se/lindesberg

Stripa gruvmiljö
Gruvmiljön visar en komplett bevarad järnmamlsgruva. På området finns också Bergslagspraliner och Stripabryggeriet.
www.stripa.se
www.stripabryggeriet.se
www.bergslagspraliner.se

Perssons magasin
Sädesmagasin som idag inrymmer vackra, funktionella konsthantverk skapade av konsthantverkare från Bergslagen. På övervåningen finns ett loppis och längst ner ligger ett konstgalleri. Vita stugan inhyser kafé och en liten butik med lokalproducerade varor.
www.perssonsmagasin.se

M/S Råsvalen
Ta en tur med turistbåten från Lindessjön genom Bottenån till sjön Råsvalen.
En behaglig resa på mellan 30 min och 2 timmar.
www.msrasvalen.se

Fornaboda travbana
En av Sveriges grönaste sommar-travbanor. Blanda spänningen i att satsa några kronor med en familjeutflykt. Packa matsäckskorgen och slappna av i gröngräset. Se travdagar på:
www.lindetrav.se

Vandra, Lindessjön runt eller Bergslagsleden
En perfekt vandring om man har någon timme att spendera är Lindessjön runt som är 7-8,5 km lång. Vill man ha en större utmaning väljer man någon av etapperna på Bergslagsleden. Varför inte välja 2 etapper med övernattningsmöjlighet. Nybergets vandrarhem, eller Uskavigården.
www.bergslagsleden.se

Wedevågs herrgård
8 km utanför Lindesberg i det lilla samhället Vedevåg har du möjligheten att bo på en herrgård  med fantastisk inredning och ett personligt bemötande i en härlig miljö. Alla hotellrum är utsmyckade på ett personligt vis där badrock, handdukar och lakan ingår i login.
www.wedevagsherrgard.se

Lindesbergs hotell och stugby och Lindesbergs golfklubb
Nyöppnade Lindesbergs Hotell, invid golfbanan, andas en fräsch elegans och samtida tidlöshet. Modern teknik, ett tydligt miljötänk och smarta finesser skapar en funktionell helhet.
www.lindesbergshotell.se


Så köper du Sommarkortet

KARTA