PERIODEN FÖR SOMMARKORTET 2019 ÄR ÖVER. VÄLKOMMEN TILLBAKA 2020!

Zornmuseet och Zorngården

Välkommen hem till en Morakarl och kosmopolit. Världen utanför landets gränser har alltid haft en stark lockelse för svenska konstnärer. Ändå är det få som frivilligt kastat sig ut i det väldiga okända. Anders Zorn är ett undantag. Han rörde sig hemvant i städer som London, Paris och New York, och sökte sig till fjärran platser som Kairo, Tunis och Cádiz.

I Zornmuseets sommarutställning: Anders Zorn – När och fjärran, berättas om Zorns alla resor, och om konstnären som var både Morakarl och kosmopolit.

Ju mer Zorn reste desto mer längtade han hem till Mora och Zorngården. Att stiga in i hans och hustrun Emmas Morahem är som att resa tillbaka i tiden: huset står närmast orört sedan sekelskiftet 1900. Välkommen in på guidad visning och för att njuta av den vackra trädgården där gammeldags rosor, köksväxter och fruktträd ramar in Zorns skulpturer.

För barnen är Tidsresan på Zorns gammelgård perfekt! I dramatiserade visningar guidas barn och vuxna runt i den historiska miljön och bjuds på många spännande aktiviteter.

För mer information: www.zorn.se


Så köper du Sommarkortet

KARTA